En hyggelig aktivitet med barnet ditt, fo å se hvor vi tillbyr disse gruppene, gå til fanen

En hyggelig aktivitet med barnet ditt, fo å se hvor vi tillbyr disse gruppene, gå til fanen "kursteder" eller "svømmegrupper"

Babysvømming for alderen 0-1 år

Babysvømming, er en flott aktivitet, hvor man hygger seg med babyen i varmt og godt vann (32 grader). Foreldre deltar aktivt i bassenget. Aktiviteten er en llekrelatert og har fokus på kontakten mellom foreldre og det nye familiemedlemmet.

Det fokuseres på å ha mye øyenkontakt med babyen og lytte til hva babyen ønsker. Alt foregår på barnas premisser.

Under babysvømming har foreldrene ansvaret for barnet sitt. Det kreves minst en voksen for hvert barn som deltar. Instruktøren gir råd og veiledning, samt lærer deltagerne enkle øvelser.

Dersom barnet har handikap er dette ikke til hinder for å drive med babysvømming. Aktiviteten er gunstig for, og har possitiv effekt for barnet. Er du usikker, ta kontakt med legen deres. Barn som er for tidlig født, bør vente til 4 uker etter termindato før de starter opp.

Nedre "aldersgrense" er 8 uker, men barna har mest utbytte av å delta fra rundt 12--15 ukers alder. Da kan de delta mere aktivt.

Ha god tid første gang. Det er en stor fordel at babyen er uthvilt og mett. En trøtt og sulten baby vil lett misstrives i under vannaktiviteten. Det er helt i orden å amme/gi mat i løpet av kurset. Barna blir både tørste og sultne av å være i vannet.

Ha med håndkle med hette på, dette er for å forhindre at de får stort varmetap når de kommer opp fra vannet etter badingen. I vannet skal babyen ha på seg en liten tettvevet/tettsittende truse uten bleie under. Man kan også benytte badebleie, men uansett hva man velger, er det viktig at den sitter godt rundt lår og livet. Trusen skal forhindre avføring i vannet.

La babyen få god tid til å venne seg til svømmehallmiljøet. Lyder, lys og lukter er nytt for dem, og kan for enkelte føles ganske overveldende. Mye kroppskontakt er det som får den til å føle seg trygg, samt at kjente stemmer prater rolig og oppmuntrende til dem. Babyer behøver ikke dusje før de skal bade, men grundig kroppsvask og at man skylder håret sitt, er obligatorisk for alle over 1 år. Etter bading kan du vaske eller skylle barnet for klorvann. Smør gjerne huden inne med litt fuktighetskrem til slutt.

 

 

Del denne siden